Bergen Ølfestival

Nordmenn har vært ivrige øldrikkere siden middelalderen. Vi vet ikke stort om hvordan våre forfedres favorittbrygg smakte, men vi føler oss temmelig sikre på at de i hvert fall ikke spyttet i glasset. For dagens norske øl-entusiaster er uansett utvalget av øl simpelthen overveldende. I tillegg til våre lokale og nasjonale favoritter, kan vi velge mellom et utall utenlandske øl-produsenter. Således kan du i en større norsk by i dag helt uten problemer bestille en amerikansk øl til hamburgeren din, en japansk for å skylle ned sushien eller en indisk øl hvis curryen blir for sterk.

I Bergens Ølfestival (BØ) er det imidlertid norske bryggerier som står i fokus, og godt er det. Norske bryggerier kan ikke konkurrere med de store utenlandske bryggeriene på kapitalfronten, men på smak? Så absolutt, og for de som måtte tvile vil en tur til BØ ganske sikkert overbevise deg.

I årets utgave av BØ, som går av stabelen i begynnelsen av september, er hele 35 norske bryggerier representert. Her vil du finne stands hvor du kan prøvesmake både nye og gamle produkter, og mens den himmelske smaken av norsk øl fyller ganen kan du samtidig lære mer om bryggeriteknikkene som frembringer de gylne dråpene. De som foretrekker å innta sin øl med god mat ved siden til kan dessuten velge mellom tre utmerkede restauranter i borggården hvor festivalen arrangeres.