Ekstremsportveko

Med sine høye fjell og dype daler er landskapet på Vestland ideelt for ekstremsportentusiaster. Det bør derfor ikke overraske oss at denne naturskjønne landsdelen hver sommer er åsted for en ekstremsportfestival som tiltrekker seg utøvere og fans fra hele verden.

Vi snakker selvfølgelig om den sagnomsuste Ekstremsportveko i Voss. Mange nordmenn er kanskje ikke klar over at dette faktisk er en av verdens aller største festivaler i sitt slag, men det er altså tilfellet. Siden oppstarten i 1998 har nemlig denne festivalen sakte men sikkert etablert seg som et selvsagt stoppested for den internasjonale eliten innen sporter som basehopping, paragliding og hanggliding.

Spenningen er nær sagt selvfølgelig størst for utøvere av disse disiplinene, som jo er alt annet enn risikofrie, men faktum er at mange av arrangementene i Ekstremsportveko også egner seg godt som publikumsidretter. Her kan du for eksempel sette deg godt til rette i en dalside og se vågehalsene i vingedrakt suse forbi over tretopper og bergknauser med minst mulig margin. Eller du kan ta med deg et pledd og en termos og sitte tørr og fornøyd mens raftingen eller elvepadlingen går sin gang. Du trenger med andre ord ikke være en fryktløs adrenalin-junkie for å ha det gøy under Ekstremsportveko.