Norske festivalband

Skal du på festival i sommer er sjansen er stor for at du treffer på et av store norske festivalbandene de siste tiårene.

Trønderrockerne DumDum Boys har også holdt på i over tre tiår med musikk og har spilt på utallige festivaler opp igjennom årene. Bandet regnes som en av de fire store innen norsk rockehistorie sammen med deLillos, Raga Rockers og Jokke & Valentinerne. Bandet startet opp under navnet Wannskrækk og skiftet navn til DumDum Boys i 1985. Bandets frontfigur er Per Øyvind Houmb (Prepple).

Oslobandet DeLillos har holdt på i over 30 år og bandet trekker et stort publikum med sin egenkomponerte musikk. Poprockbandets frontfigur er Lars Lillo-Stenberg.

Rockebandet BigBang har også holdt på i over tjue år og beskrives som et av Norges største live band. Øystein Greini startet bandet i 1992 og har vært frontfigur for bandet siden starten.

En av nykommerne blant de store norske festivalbandene er OnklP og de fjerne slektningene. Bandet ble startet i 2013 og spiller en blanding av rap og rock som har slått an hos publikum. Bandet siste hit er «Styggen på ryggen» og låten ble nominert til årets hit under spellemannsprisutdelingen i fjor. Bandet ble nominert i klassen urban samme år.