Øyafestivalen

Øyafestivalen arrangeres i Tøyenparken, Oslo, 11.–15. august. Tøyenparken var også arena for festivalen i 2014. Øyafestivalen ble arrangert første gang i 1999 på Kalvøya – derav navnet Øyafestivalen. Fra 2001 frem til 2013 var det Middelalderparken som var festivalarena. Fra 1999 har publikumstallet økt fra 1000 til over 85 000 og regnes som en av de største festivalene i Norge.

Under de fire dagene festivalen pågår arrangeres blant annet klubbdag og Øyanatt og over 280 artister får presentert seg i løpet av festivalen. Festivalen er også kjent for å presentere nye, lovende norske artister.

Festivalen har et høyt miljøfokus og er Miljøfyrtårnsertifisert (2004). Det kommer til syne i alle ledd av arrangementet – resirkulering av avfall, kortreist mat, transport (økokjøringskurs, elbil etc.), mindre CO2-utslipp og bærekraftig strøm. For dette arbeidet har festivalen mottatt priser og utmerkelser blant annet Oslo kommunes miljøpris (2005), Glassbjørnen (2005 for kildesortering) og Green ’N’ Clean Award (2009).

Også årets festival er spekket av kjente og noen mindre kjente artister. Fullstendig oversikt over artister, arrangementer og program finner du på oyafestivalen.com. Ønsker du å få med deg de største godbitene under årets festival må du være tidlig ute med billettkjøpene, noen av arrangementene blir fort utsolgt.