Rock am Ring

For første gang siden starten ble denne legendariske festivalen i år arrangert på den avviklede luftforsvarsbasen i Mendig. Dette fordi den nye eieren av Nürburgring, bilsportsbanen som ga festivalen navnet sitt, ikke lenger vil være vert og bestemte seg for å ikke fornye kontrakten med Rock am Ring.

Festivalen ble som kjent originalt planlagt som en engangsfeiring av åpningen av en ny del av bilsportsbanen. Nå, 30 år senere, er premisset fortsatt det samme, selv om omgivelsene er forandret. Som navnet tilsier er festivalen fokusert på Rock, løst definert. Hvis du kan tenke på et kjent band som bruker gitarer, eller høres bråkete nok ut til at du ser for deg en typisk rockeperson, er sjansen stor for at de har spilt på Rock am Ring.

Årets festival samlet gjengangere fra den europeiske festivalscenen innenfor metall: Slipknot, Lamb of God, In Flames; innenfor kommersiell punk: Rise Against, Bad Religion, Papa Roach; og gigantene man alltid håper vil tiltrekke enorme mengder besøkende hvis man er heldig nok til å greie å invitere dem: Marilyn Manson, Motörhead, the Prodigy og Foo Fighters.

Fra myke U2 til det ekstremt motsatte som Dimmu Borgir, eller årets headliner Slipknot: Rock am Ring prøver forsiktig å virke inkluderende for alle typer gitarbasert musikk, og basert på besøkstallene er dette stort sett en suksess.