Spillrelaterte festivaler i Norge

Norge har et aktivt spillmiljø innen en rekke ulike sjangere, og vi har også spillere som hevder seg i verdenstoppen i flere av disse sjangerne. Et av de mest kjente spillpartyene er nok The Gathering, eller TG, som arrangeres hvert år i Vikingskipet på Hamar. De senere årene så har Gigacon også kommet på banen som en konkurrent, og dette er et tegn på at det virkelig er marked for spill i Norge. I en helt annen sjanger har vi endelig fått NM i poker på norsk grunn, noe som også er en spennende utvikling for spillinteresserte.

Gigacon har blitt arrangert siden 2014 og kombinerer spill med cosplay og sosiale sammenkomster. The Gathering er nok mer spillfokusert enn hva Gigacon er, men så har også dette arrangementet lang fartstid, og er godt innarbeidet hos de som deltar hvert år. Både TG og Gigacon henvender seg til kunder og spillere i et vidt aldersspenn, og det legges til rette for at både unge og voksne skal kunne få mest mulig ut av disse to festivalene.

Når det kommer til poker har det i mange år vært arrangert NM i utlandet, nærmere bestemt i Dublin, Irland. For kun få år siden ble regelverket åpnet for å arrangere NM også i Norge, og selv om det fortsatt er en del strenge rammer er det et godt steg på veien mot et mer åpent spillmiljø. Norge har en rekke gode pokerspillere, og selv om mange av disse i stor grad har jobbet seg opp på nettet har det nå blitt mer akseptert at dette er utøvere som fortjener oppmerksomhet for sin innsats.

Norge har i flere år også sendt spillere til noen av de største pokerturneringene i verden, og selv om vi sjelden når helt til toppen så er det en rekke nordmenn som har gjort seg bemerket.