Tønsberg Middelalderfestival

Vekker noen periode i menneskehetens lange, turbulente historie flere negative assosiasjoner enn Middelalderen? I så fall kan vi ikke tenke oss hvilken. Bunnløs fattigdom, skitt og stank, pest, hungersnød, religiøst vanvidd, grusomme tortur- og henrettelsesmetoder, forrykte konger og fanatiske prester: Slik kunne man fortsatt i det evinnelige.

Som mange historikere vil fortelle deg, er imidlertid vårt bilde av middelalderen kraftig unyansert, og går du på Tønsberg Middelalderfestival vil du etterhvert måtte si deg enig. Festivalens initiativtakere har satt seg fore å dele sin kunnskap om denne akk så misforståtte perioden i norgeshistorien, og å formidle denne kunnskapen på en måte som også kan vekke barn og unges interesse. Resultatet er en festival til glede for både øyne, ører, ganen og ikke minst intellektet.

Som Norges eldste by er det naturskjønne Tønsberg en naturlig ramme for et middelalderarrangement. Her kan du se mennesker kledd i praktfulle, tidstypiske kostymer med historiske bygninger som kulisser, lytte til musikk framført på middelalderinstrumenter, forsyne deg av matretter tilberedt som på 1000-tallet og ikke minst høre foredrag og presentasjoner fra engasjerte, kunnskapsrike eksperter på perioden. Vi tør påstå at ingen forlater festivalen uten å ha fått en fornyet respekt for middelaldermenneskets kunstneriske og tekniske dyktighet. På bakgrunn av dette er det ingen overdrivelse å beskrive Tønsberg Middelalderfestival som en av Nordens mest interessante i sitt slag.